fbpx

Få mest ud af dit

solcelleanlæg

Det er ikke helt lige meget hvordan dit solcelleanlæg bliver monteret.
Men du kan sagtens placere dine solceller mod øst eller vest,
uden det bliver en dårlig forretning.

Solceller fungerer optimalt med solindstråling midt på dagen i sydlig retning.

Placering af solcellerne

Solceller fungerer optimalt med solindstråling midt på dagen i sydlig retning. I Danmark er den optimale placering af solceller derfor stik syd og med en hældning på ca. 40 grader. I praksis kan solcellerne dog placeres fra sydøst til sydvest og i en vinkel på mellem 15 og 60 grader, uden at det reducere ydelsen væsentligt.

Alle solceller er følsomme overfor skygger og bør som udgangspunkt derfor placeres, så der ikke er nogen skygger

Undgå skygger

Alle solceller er følsomme overfor skygger og bør som udgangspunkt derfor placeres, så der ikke er nogen skygger, der rammer dem i løbet af dagen. Solcelleanlæg er serieforbundne, og det betyder i praksis, at selv en skygge på et lille areal, kan reducere ydelsen på en større del af solcelleanlægget væsentligt.

Få mest ud af dit solcelleanlæg

Ikke plads på taget

Har du ikke mulighed for at placere solcellepanelerne på taget, kan du måske i stedet placere dem på et stativ på gavlen eller på taget af carporten eller blot sætte dem på jorden. Placeres solcellerne på jorden, bør de dog hæves en halv meter over jorden, for at undgå den værste sne og sikre ventilation af solcellerne.

Hvordan virker solceller

Bliv klogere på solenergi

Der er efterhånden ingen tvivl om, at solceller er en rigtig god investering. Grøn energi er fremtidens energi og solcelleanlæg fører an i udviklingen af bæredygtige energikilder, men hvordan virker de? Et solcelleanlæg består af solceller på taget, der omdanner solens stråler til jævnstrøm. Strømmen føres i ledninger ned til inverteren der laver jævnstrøm om til 230V som tilsluttes el-tavlen. Strømmen fra solcellerne skal bruges når solen skinner, så derfor sælger du automatisk dit overskydende strøm på el-nettet, hvis ikke du bruger det strøm du producere. Vil du selv have mulighed for at bruge dit strøm senere, kan du købe et hybrid anlæg, som gør du kan lade dine batterier når du har overskydende strøm.

Hvornår producerer du el?

Solcelleproduktion opgivet i procent på året

JANUAR
2%
FEBRUAR
5%
MARTS
8%
APRIL
12%
MAJ
15%
JUNI
13%
JULI
14%
AUGUST
12%
SEPTEMBER
9%
OKTOBER
6%
NOVEMBER
3%
DECEMBER
2%